Roest Architectuur gebruikt sinds de introductie van ArchiCAD een nieuwe tool als belangrijkste communicatiemiddel met de opdrachtgever: het BimX 3d model.

Hoewel de eerste schetsen van een nieuw gebouwontwerp vaak op papier gemaakt worden, vindt de overstap naar een digitaal gebouwontwerp in de computer in een steeds vroeger stadium van het ontwerpproces plaats. Opdrachtgevers worden hierbij ‘meegenomen’ door het ontwerp aan de hand van 3D beelden, schetsen en tekeningen. Hoewel deze middelen een goed en duidelijk beeld geven van het uiteindelijke ontwerp is de ‘beleving’ van een nieuw te realiseren gebouw niet bij iedere opdrachtgever hetzelfde: sommige tekeningen ‘lezen moeilijk’ of geven een ander beeld dan bedoeld.

BimX zorgt ervoor dat opdrachtgevers in hun eigen tempo, op een moment dat het hun uitkomt, het gebouwontwerp kunnen bekijken in 3D. Vanuit ArchiCAD wordt er door Roest Architectuur een app gemaakt die per mail gedeeld kan worden met de opdrachtgever. De opdrachtgever kan deze app vervolgens op de PC of op een telefoon of tablet bekijken. Het is mogelijk om vooraf ingestelde camerapunten in het model te bekijken, doorsnedes over het gebouw te maken of om zelf ‘door het ontwerp te lopen’. Op deze manier heeft de opdrachtgever een leuk en duidelijk beeld van de eindsituatie en is hij gedurende het proces steeds op de hoogte van het ontwerp!

BimX is gratis te downloaden voor op de PC, vanuit de Apple App Store (iOS) of vanuit de Google Play Store (Android) en werkt op iedere smartphone of tablet! De applicatie bevat een standaard demo-model die de werking van het programma laat zien, u bent natuurlijk van harte welkom om de app een keer op kantoor uit te proberen, neem daarvoor even contact op!

In de onderstaande video is een korte demonstratie van het project ‘Nieuwbouw woning te Mijnsheerenland‘ te zien op een Android Tablet.