Virtual Reality is dé manier om een nog niet gerealiseerd ontwerp op de meest realistische manier te ervaren!

3D Impressies van een ontwerp zijn geprint op plat papier, een digitaal 3D model op de computer, tablet of telefoon bestaat alleen op het scherm en een maquette is een geschaald model van de werkelijkheid. Hoewel deze tools allemaal helpen om het inzicht in het gebouwontwerp te vergroten geven ze uiteindelijk niet het echte gevoel van de werkelijkheid.

Met Virtual Reality (VR) is dit anders!

Een VR-ervaring komt zo dicht bij de werkelijkheid dat het echt voelt! Aan de binnenzijde van de VR-bril wordt een driedimensionaal gebouwmodel geprojecteerd op twee kleine schermen: voor ieder oog een apart scherm zodat er diepte gesuggereerd kan worden. Op deze manier ontstaat een ervaring waarbij de drager van de VR-bril geheel opgaat in het virtuele model. De ruimtes in een nieuw gebouw kunnen van binnen bekeken worden door met het hoofd te draaien, met een kleine joystick kan de omgeving van het ontwerp verkend worden, en dit allemaal vanuit een luie stoel.

Als toevoeging op de reeds aanwezige tools zoals BimX heeft Roest Architectuur nu ook de mogelijkheid om deze VR-ervaring te realiseren voor opdrachtgevers. Een gebouwontwerp wordt geconverteerd naar een virtuele wereld waarin de opdrachtgever het gebouw kan ervaren.

Nieuwsgierig geworden naar deze geweldige ervaring? U bent van harte welkom om de VR-bril uit te komen proberen op kantoor, neem daarvoor even contact op!