Op een van de percelen van het nieuwe circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom te Hendrik-Ido-Ambacht hebben we een conceptontwerp gemaakt voor een nieuw kantoor- en bedrijfsgebouw.

Het gebouw komt op een prominent gelegen hoekperceel, direct langs de centrale as van het bedrijvenpark. De gebouwvorm en uitstraling reageert op deze setting: achter de transparante gebogen gevel is op de begane grond de showroom van het bedrijf gelegen, goed zichtbaar vanuit de openbare ruimte. Het hart van het gebouw bevat een sculpturale trapopgang en een ruime vide, waardoor vanaf de bovenste bouwlaag veel daglicht binnenvalt. Het dak wordt benut voor een groot dakterras, een daktuin en PV-panelen.

Het bedrijvenpark waar het ontwerp wordt gerealiseerd is een circulair bedrijvenpark: de gemeente ontwikkelt het gebied geïnspireerd door de Cradle to Cradle-principes. Alle materialen die gebruikt worden voor gebouwen, straten en omgeving in bedrijvenpark Ambachtsezoom zijn 100% recyclebaar. Dit betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw gebruikt kunnen worden. We kijken ernaar uit om het concept voor dit project verder te ontwerpen en engineeren!!