De afgelopen periode zijn we wederom bezig geweest met de restyling van een Lely-woning, ditmaal in de omgeving van Utrecht!

Na de gelijkvloerse uitbreiding van de Lely-woning in Maasdam was de wens van de opdrachtgever deze keer om een ‘optopping’ om de woning te plaatsen. Het oppervlak van de woning wordt hiermee effectief verdubbeld waardoor er ruimte ontstaat voor een mantelzorg- annex ‘familiewoning’ op de nieuwe verdieping. Het vrij indeelbare casco van de Lely-woningen leent zich bij uitstek voor de nieuwe indeling van de woonlaag op de begane grond. De buitenschil van de woning wordt geheel voorzien van een (buiten)isolatiepakket met horizontale belijning, afgewerkt met ruw betonstucwerk en vlakken met lange, staande baksteenstrips.

DakBegane grond

Aan de voorzijde van de woning is de nieuwe, hoge en transparante entreezone voorzien van een slank zwart kader waarachter de nieuwe vide en trapopgang zijn gelegen. Aan de achterzijde wordt de uitstraling van de woning sterk gewijzigd door te toevoeging van een riant dakterras en overstek. Door de verbouwing kan de woning weer een aantal decennia tegenaan!

Onderstaande afbeeldingen tonen de ‘voor’ en ‘na’ situatie, verschuif de verticale balk om tussen de toestanden te wisselen.

BestaandNieuw
BestaandNieuw