Project Description

  • Opdrachtgever: Catz International
  • Programma: ca. 750m² kantoorinterieur
  • Locatie: Blaak 22, 3011 TA Rotterdam, Google Maps Link
  • Jaar: 2010
  • Status: opgeleverd

In de ‘Blaak 22 Toren’ te Rotterdam is een nieuw interieur ontworpen voor het kantoor van Catz International, een handelsonderneming in kruiden en spices. Het behouden van de constructie, een deel van de bestaande plafonds en zoveel als mogelijk van de bestaande wanden waren een uitgangspunt binnen het ontwerp.

De nieuwe kantoorindeling omvat een entreezone met sanitair, een kleine wachtruimte en een centrale ontvangstbalie. De werkomgeving van Catz bestaat uit een grote open kantoortuin die langs een brede interne gangzone is gepositioneerd, begeleid door lage kastenwanden.

Deze gangzone ontsluit de ondersteunende functies (zoals archieven, copiers, bergingen en een pantry) en is tevens voorzien van een semi-transparante wallprint op glas. Een klein laboratorium en een aantal afgeschermde werkplekken / spreekkamers zijn ontworpen als glazen kamers met lage kastenwanden waardoor de transparantie van het kantoor maximaal blijft. Het meubilair is nieuw aangekocht en qua uiterlijk afgestemd op de overige interieurelementen. Het enige bestaande meubel is de grote ronde vergadertafel uit het bestaande kantoor van Catz International, die vanwege het fraaie uiterlijk en de emotionele waarde een plaats heeft gekregen in het ontwerp.