Project omschrijving

  • Opdrachtgever: Ham Groep / Emha te Ridderkerk
  • Programma: ca. 1925m² BVO kantoor en bedrijfsgebouw

  • Locatie: Nieuwe Bosweg (Genieterrein), Hendrik-Ido-Ambacht, Google Maps Link
  • Jaar: 2014 (nieuwbouw)
    Jaar: 2018 (uitbreiding)

  • Status: Opgeleverd
    Status: Uitbreiding in uitvoering

De nieuwbouw voor de Ham Groep in Hendrik-Ido-Ambacht bestaat uit een drietal productiewerkplaatsen, een kantoor en het omliggende terrein. De loodsen en de begane grond van het kantoor zijn als één doorgaand volume vormgegeven: een strakke streepjescode van open en gesloten gevelopeningen op de begane grond zijn de enige hint naar het achtergelegen kantoorprogramma. De gevel is opgetrokken uit antraciete sandwichelementen met een microribbel profilering.

Het nieuwe gebouw ligt op de stedenbouwkundige ‘kop’ van het nieuw aan te leggen industriegebied ‘Het Genieterrein’ te Hendrik-Ido-Ambacht. Om dit accent te kunnen maken is de verdieping van het kantoor als een compromisloos en transparant volume vormgegeven, dat uitsteekt en overkraagt vanuit de loodsen. De gevel is één doorgaande vliesgevel die voorzien is van ‘structural glazing’ om het geheel zo minimaal mogelijk te maken.

Het interieur van het kantoorpand is gestructureerd rondom een serviceblok dat zowel op de begane grond als de verdieping aanwezig is. In deze zone bevinden zich de toiletten, bergingen, pantryblokken en de kleedruimte voor het loods personeel. Door deze functies onder te brengen in één herkenbaar gematerialiseerd volume is de rest van het kantoorgedeelte geheel vrij indeelbaar en transparant vormgegeven. Vanaf de entreezone, met de prominente gekrulde betontrap is het kantoor geheel overzichtelijk door de glazen systeem- en kastenwanden.

“Het interieur van het kantoorpand is gestructureerd rondom een serviceblok dat zowel op de begane grond als de verdieping aanwezig is”

In 2018 heeft Roest Architectuur het uitbreidingsontwerp voor het kantoorgedeelte opgesteld. De bestaande gebouwstructuur is hierbij doorgetrokken in de nieuwe uitbreiding waardoor bestaand en nieuw één geheel vormen.

De nieuwbouwfase van dit project is ontworpen in dienst bij RoosRos Architecten, exclusief bouwkundige uitwerking.
(Functie: projectarchitect)