Project omschrijving

  • Opdrachtgever: VRR Aviation
  • Programma: ca. 815m² kantoorfuncties
  • Locatie: Stolwijkstraat, Rotterdam, Google Maps Link
  • Jaar: 2014 – 2020 (renovatie, showroom en interieurontwerp)

  • Status: Opgeleverd

Het kantoor- en bedrijfspand van VRR Aviation in Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van speciale ‘Air Cargo Containers’: vrachtcontainers voor de luchtvaart. Vanwege ruimtegebrek is in 2013 het naastliggende pand aangekocht en is een eerste ontwerp gemaakt om de twee gebouwen te verbinden en intern te verbouwen.

“De vloer in het tussenlid is ontwerpen als ‘runway’: voorzien van een donkere gietvloer die doet denken aan asfalt, inclusief spots langs de randen en belijning”

De beide panden zijn sinds 2015 verbonden door een zeer minimalistisch vormgegeven glazen verbindingsgang waarvan de structuur doorloopt in de bestaande gebouwen. Geïnspireerd door het werkgebied van VRR Aviation is het idee ontstaan om de vloer in het tussenlid te ontwerpen als ‘landingstrip’: voorzien van een donkere gietvloer die doet denken aan asfalt, inclusief spots langs de randen en belijning die refereert aan een echte ‘runway’.

De bestaande en nieuwe kantoorruimtes zijn voorzien van op maat ontworpen meubels en kastenwanden in een warm zakelijke uitstraling. Een aantal van de prominentste wanden in de kantoren zijn voorzien van stoere en speelse wallprints of een coating om met whiteboardstiften op de schrijven. De opdrachtgever heeft zelf de nieuwe meubels en werkplekken ontworpen. In latere ontwerpfases zijn diverse showroomindelingen ontworpen in de gerenoveerde bedrijfsruimtes. Deze showroom heeft als doel het uitgebreide product- en keuzegamma van de VRR catalogus tentoon te stellen voor opdrachtgevers.

Het complete terrein is direct na de bouw van het tussenlid volledig vernieuwd en afgestemd op het ontwerp. Het tussenlid is in een groenzone geplaatst waardoor het geheel ‘af’ gemaakt wordt. De parkeerplekken voor het personeel bevinden zich voornamelijk aan de achterzijde van het terrein, parkeerplekken voor bezoekers aan de Stolwijkstraat en de hoofdentree.

Aan de achterzijde van het bedrijfsgebouw is in 2018 tevens een overkapping ontworpen waar geproduceerde producten tijdelijk opgeslagen kunnen worden voordat deze geleverd worden aan klanten wereldwijd.

De eerste verbouwing (renovatie en tussenlid) van dit project is ontworpen in dienst bij RoosRos Architecten, exclusief bouwkundige uitwerking.
(Functie: projectarchitect)