Project Description

  • Opdrachtgever: Restaurant De Limonadefabriek
  • Programma: interieurontwerp van restaurant, hotelkamers, etc.
  • Locatie: Nieuwe Haven 1, 2959 AT Streefkerk, Google Maps Link
  • Jaar: 2012

  • Status: opgeleverd

Restaurant De Limonadefabriek is een volledig vrij drijvend gebouw in de jachthaven van Streefkerk. De vormgeving van het exterieur is ingegeven door de oude steenfabrieken in de uiterwaarden langs de rivier de Lek. Het gebouw is ontworpen als een prikkelend en herkenbaar icoon en tevens een knipoog naar de naam van het restaurant.

De functies in het gebouw zijn geschaard rondom het kloppende hart: de professionele en transparante keuken van het restaurant. Naast de restaurantzaal zijn er vijf hotelkamers, een bistro (Prik!), een kookatelier en de wijnkelder in het souterrain, een appartement op de verdieping en een aantal servicefuncties ondergebracht op een drietal betonnen drijvende bakken.

De vormgeving van het interieur is zowel ‘warm’ als modern. Het restaurant is volledig transparant vormgegeven en biedt een wijds uitzicht over de wateromgeving van de rivier en de haven. De bar is als een centraal element in de ruimte geplaatst, op de overgang naar de keuken. Bistro Prik! kent een informeler karakter: hier is de ‘flessenwand’ het beeldbepalende element in de ruimte, wederom een knipoog naar de naam van de functie.
De hotelkamers zijn zowel functioneel als ruimtelijk opgezet: geen standaardoplossingen maar juist verrassend leuke elementen zoals halfhoge wanden, onverwachte texturen op de wanden en dezelfde rustige kleurstelling.