• Opdrachtgever: VRR Aviation

  • Programma: restyling kantoor en kantineruimtes

  • Locatie: Stolwijkstraat 57, Rotterdam (Google Maps Link)

  • Jaar: 2020 (ontwerp en uitvoering)

  • Status: Opgeleverd

Opgave.

Roest Architectuur heeft een ingrijpende restyling ontworpen voor het kantoor van VRR Aviation te Rotterdam. Na de bouwkundige uitbreiding van enkele jaren geleden was ditmaal het interieur aan de beurt om aangepakt te worden om beter aan te sluiten bij de nieuwe huisstijl en een modernere kantooromgeving. In samenwerking met MEER Interieur is een restyling ontworpen die de gehele kleur- en materiaalstelling van het interieur omvat, maar ook de nieuwe meubels, werkplekken, etc. De bestaande overheersend ‘witte kleurstelling’ die al sinds de jaren ’90 het VRR kantoor een strakke uitstraling gaf is vervangen voor een krachtige en gedurfde collectie van zachte en keiharde blauwtinten. Systeemplafonds maken plaats voor een gespoten plafond met een industriële uitstraling, zakelijke kantooromgevingen zijn verrijkt met levend groen, kasten en akoestische voorzieningen en de kantine heeft de sfeer van een grand café gekregen.

Het resultaat van de restyling is een volledig nieuwe ‘look and feel’ van de werkomgeving en biedt uiteraard ook plaats aan ‘Covid-proof’ werkplekken voor de werknemers!

Moodboard | Koffiecorner
Moodboard | Entree
Moodboard | Kantine

Samenwerking.

Het interieur is in samenspraak met MEER Interieur bepaald. Naast de ruimtelijke en bouwkundige aanpassingen in het kantoor is ook de gehele aankleding onder handen genomen: tapijten, vitrage en raamdecoraties, plaatsing van groen en aankleding met accessoires. MEER heeft een aantal moodboards gemaakt om vooraf de verschillende sferen in het gebouw vast te leggen, vervolgens is het kleurconcept voor de wanden, plafonds en de losse inrichting bepaald. Doordat het concept van MEER Interieur is verwerkt in het 3D model en de gebouwgegevens van Roest Architectuur ontstond vooraf al een naadloos beeld van het te verwachten eindresultaat.

Nieuwsarchief.

De links en afbeeldingen hieronder zijn eerder middels nieuwsberichten op de site geplaatst: