• Opdrachtgever: BeneVia Adviesgroep

  • Programma: Interne verbouwing kantoorruimte en nieuwbouw entree

  • Locatie: Oranjestraat, Heinenoord (Google Maps link)

  • Jaar: 2017 (ontwerpfase en vergunning), 2018 (uitvoering en oplevering)

  • Status: Opgeleverd

Transparante entree.

Het hoofdkantoor van de BeneVia Adviesgroep is al sinds de jaren ’80 gevestigd in een voormalig woonhuis, midden in de dorpskern van Heinenoord. Het exterieur van het pand aan de zijde van de Oranjestraat, maar vooral ook het interieur van het kantoor waren medio 2017 toe aan een flinke vernieuwing. Roest Architectuur heeft in overleg met de opdrachtgever een ingrijpende uitbreiding en verbouwing voorgesteld om het gebouw een meer eigentijdse uitstraling te geven en meer overzicht en eenheid in het interieur aan te brengen. Het doel van de ingreep is om de huisvesting beter te laten aansluiten bij het imago van BeneVia, inmiddels één van de grootste verzekeraars van Nederland.

“De nieuwe entree is licht, transparant en
uitnodigend voor de bezoekers van het pand.”

Na binnenkomst is er direct overzicht door een dubbelhoge ruimte waarachter de kantoortuinen zichtbaar zijn. De nieuwe entree is licht, transparant en uitnodigend voor de bezoekers van het pand, passend bij de hoofdvestiging van een verzekeringsmaatschappij. De ontvangstbalie is centraal gelegen en voorzien van een natuurlijke kleurstelling die in het gehele interieur terugkomt.

De zone waar de klanten ontvangen worden bestaat uit een tweetal spreekkamers waarvan de grootste is voorzien van een luxe inbouwkast, waar met een knipoog de rijke historie van het bedrijf gepresenteerd wordt. Naast de entree en de spreekkamers zijn ook de toiletgroepen en de gangzone tussen de beide kantoorvleugels geheel vernieuwd en voorzien van een frisse nieuwe uitstraling.

Voor en na.

De afbeelding hieronder toont het resultaat van de verbouwing. Verschuif de witte lijn om het verschil te kunnen zien.

Oude toestandNieuwe toestand

Fotoarchief.

De afbeeldingen hieronder zijn eerder middels nieuwsberichten op de site geplaatst: