• Opdrachtgever: Punta Grossa

  • Programma: 2st. Urban Lofts, ca. 206 en 265m²

  • Locatie: Pieter de Hoochstraat, Rotterdam (Google Maps Link)

  • Jaar: 2019 (ontwerp en verkoop)

  • Status: Opgeleverd

In opdracht van Punta Grossa Vastgoedontwikkeling is een ontwerp gemaakt voor twee casco lofts aan de Pieter de Hoochstraat te Rotterdam.

Opgave.

De beide woningen zijn sinds het begin van 2019 als ‘casco woonlofts’ beschikbaar voor de verkoop. Omdat de beide ruimtes in de bestaande toestand onafgewerkt, ruw en vrij donker zijn, heeft de opdrachtgever Roest Architectuur gevraagd een tweetal ontwerpen te maken van de interieurs van beide woningen. Randvoorwaarde daarbij is dat het bouwkundige en constructieve casco van de woningen zoveel als mogelijk intact dient te blijven, beide woningen moeten als ‘inbouwpakket’ gerealiseerd kunnen worden.

In beide woningen zorgt een opgetilde leefkeuken voor een
subtiele scheiding tussen de publieke zijde van de woning aan de straat,
en de privézijde waar de living en master bedroom zich bevinden.

Beide woningen bestaan uit twee bouwlagen: een begane grond op straatniveau en een souterrain waarin een aantal slaapkamers en ondergeschikte ruimtes zijn opgenomen. Op de belangrijkste woonlaag bevinden zich de keuken, living, master bedroom en in het kleinere loft ook een patio (buitenruimte en extra daglichttoetreding).

Interieurontwerp.

Beide woningen zijn ontworpen als één ‘familie’ maar hebben een duidelijk eigen identiteit. De structuur van de plattegrond bepaalt voor een groot deel de indeling: in beide woningen zorgt een ruime vide net achter de gevelpui voor daglichttoetreding in het souterrain. Een opgetilde leefkeuken zorgt voor een subtiele scheiding tussen de publieke zijde van de woning aan de straat, en de privézijde waar de living en master bedroom zich bevinden. Het interieur bestaat uit een materiaalpalet van beton, glas en staal in combinatie met hout, levend groen en eigentijdse kleurvlakken.

Technisch 3D BIM model = verkoopinformatie.

Het project is geheel 3D BIM uitgewerkt, alle gegevens zijn gegenereerd middels een digitaal 3D model. Dit 3D model bood veel overzicht en inzicht tijdens de ontwerpfase, een bijkomend voordeel is dat het zich ook laat gebruiken om verkoopinformatie op te stellen. Alle 2D en 3D plattegronden en de verkoopimpressies van de nieuwe toestand zijn gemaakt aan de hand van hetzelfde model. Door het technische model ook te gebruiken voor verkoopinformatie wordt voorkomen dat er verschillen ontstaan tussen de ‘tekeningen’ en de ‘plaatjes’.

Vanzelfsprekend is ook dit project geheel BIM uitgewerkt en gepresenteerd in ArchiCAD.

Verkoopplattegronden.