Project omschrijving

  • Opdrachtgever: Particuliere opdrachtgever

  • Programma: Woonhuis

  • Locatie: Rotterdam Hillegersberg (Google Maps Link)

  • Jaar: 2017 (ontwerp) / 2018 (bouw en oplevering)

  • Status: Opgeleverd

Ingrijpende verbouwing.

De vrijstaande villa aan de Van Beethovenlaan te Rotterdam Hillegersberg is in de basis een prachtig pand op een waanzinnige locatie. In het begin van 2017 vergde het inzien hiervan wel enig inlevingsvermogen: de binnenzijde van de woning was sterk verouderd en in zeer slechte staat, er was geen sprake van isolatie, de kozijnen waren slecht, de indeling ‘hokkerig’ en de omliggende tuin was verwilderd. Desondanks is Roest Architectuur er in nauwe samenwerking met de opdrachtgevers en de aannemer in geslaagd om een ruime, luxe en eigentijdse woning op te leveren, amper een jaar nadat het pand is aangekocht door de opdrachtgever!

“In het begin van 2017 vergde het inzien
van de potentie van de woning
wel enig inlevingsvermogen

Het pand is eerst geheel geïnventariseerd middels een 3D model, op deze manier was de ‘begintoestand’ en alle daarbij horende randvoorwaarden goed bekend. Vanuit dit model van de bestaande toestand zijn vervolgens schetsen en later 3D modellen en tekeningen gemaakt van de nieuwe toestand. Het 3D model en de gegevens daaruit zijn gedurende het gehele proces gebruikt om details te verduidelijken en de betrokken partijen te informeren. De opdrachtgevers hebben het gehele proces kunnen meekijken met het ontwerp en hebben zich al vroeg in het traject een goede voorstelling kunnen maken van het uiteindelijke resultaat.

Licht en ruimtelijk.

De bestaande woning was opgedeeld in een aantal kleinere kamers waardoor het interieur overzicht en echte ‘lucht en ruimte’ miste. Door het verwijderen van een aantal van deze wanden is een compleet nieuwe woonsfeer gecreëerd en is het interieur veel ruimer geworden. Op de begane grond is de open keuken rondom de gashaard, in combinatie met de monumentale trappenpartij het meest in het oog springend. Op de verdieping is dat de master bedroom: inloopkast, bedroom en een ruime badkamer vormen één doorgaande ruimte. Door deze functies bij elkaar te plaatsen zijn verrassende doorkijkjes en koppelingen ontstaan en voelt het interieur ruimtelijker. De materiaalkeuzes en inrichtingselementen zijn samen met Lex de Gooijer bepaald.

“Door het verwijderen van een aantal van
de wanden is een compleet nieuwe woonsfeer
gecreëerd en is het interieur veel ruimer geworden”

De afwerking is hoogwaardig: houten vloeren in Hongaarse punt, een prachte nieuwe keuken en een luxe badkamerinrichting zorgen voor een ‘high-end’ interieur met een aangename sfeerbeleving. Aan de buitenzijde van het pand is de verbouwing ook ingrijpend geweest, hoewel de structuur van het exterieur met respect is behandeld. Alle kozijnen zijn vernieuwd, de gehele kleurstelling is aangepakt en de terrassen en tuin zijn geheel vernieuwd. Hierdoor is niet alleen de binnenkant een geheel gemoderniseerde nieuwe leefomgeving geworden, maar ook de buitenzijde!
Verbouwing woning te Hillegersberg

Voor en na.

De afbeeldingen hieronder tonen het resultaat van de vernieuwbouw. Verschuif de witte lijn om het verschil te kunnen zien.

Oude toestandNieuwe toestand
Oude toestandNieuwe toestand

Fotoarchief.

De afbeeldingen hieronder zijn eerder middels nieuwsberichten op de site geplaatst: