Project omschrijving

  • Opdrachtgever: QuaWonen te Bergambacht
  • Programma: 64 levensloopbestendige appartementen in zes woonblokken
  • Locatie: Mr. Kesperstraat, Schoonhoven, Google Maps Link
  • Jaar: 2014
  • Status: Opgeleverd

In opdracht van QuaWonen te Bergambacht is na een architectenselectie die gewonnen is door RoosRos Architecten een ontwerp gemaakt voor een nieuwe invulling van de Zilverstadlocatie Schoonhoven. Het programma omvat de realisatie van 64 levensloopbestendige appartementen in een zestal (geschakelde) woonblokken, gecombineerd met een parkachtige setting en water. De locatie ligt op een prominente plek direct langs de doorgaande provinciale weg door Schoonhoven heen.

De zijn worden opgetrokken uit een aantal verschillende sorteringen metselwerk die per blok subtiel verschillend zijn, hierdoor ontstaat zowel eenheid als verscheidenheid binnen het bouwplan. Horizontale lijnen van uitkragende betonbanden geven het geheel een statig karakter. Door een zorgvuldige detaillering, een evenwichtige materiaalkeuze en een integraal ontwerp van deze groene omgeving is gezocht naar een woonomgeving met klasse.

Omdat Schoonhoven van oudsher een ‘Zilverstad’ is en de bouwlocatie direct naast de voormalige Zilvervakschool ligt is aansluiting gezocht bij dit thema. De straatnaam van de nieuwe hof wordt het ‘Zilverstadplantsoen’ en de bouwblokken hebben allemaal een eigen ‘identiteit’ in de vorm van een zeefdruk op de puien van de trappenhuizen. Deze afbeeldingen zijn abstracte weergaves van objecten uit het Schoonhovense Zilvermuseum.

Dit project is ontworpen in dienst bij RoosRos Architecten, exclusief bouwkundige uitwerking.
Ontwerpteam: Hans Roest en Sander Ros
(Functie: projectarchitect)