Roest Architectuur heeft een verbouwplan gemaakt voor particuliere woningeigenaren aan de Schuringsedijk te Numansdorp. De vraag die aan ons gesteld werd was eenvoudig:

“We willen graag meer licht, hoogte en ruimtelijkheid in de woonkamer. Meer ‘spanning’ in ons interieur.”

Het is soms uitdagend om bij relatief ‘kleine’ verbouwingen, projecten waarbinnen weinig ruimte is om te manoeuvreren doordat er niet zo heel veel gewijzigd dient te worden, tóch te komen met een creatieve oplossing die meerwaarde biedt voor de opdrachtgever.
In dit geval hebben we het contrast opgezocht tussen hoog en laag. De bestaande woonkamer is erg laag, door dit gegeven juist te gebruiken als kracht kan een spannende ruimtelijkheid behaald worden. Het gedeelte boven de eettafel wordt juist wat verlaagd om daarmee meer intimiteit te maken, het woongedeelte wordt voorzien van een riante vide waardoor er letterlijk meer lucht en licht in het woonvertrek komt. De opengebroken keuken wordt vervolgens meer wij het leefgedeelte getrokken en de lichte kleurstelling zorgt voor een frisse en eigentijdse landelijke woonsfeer.

Weinig ingrediënten, veel resultaat dus 🙂